Koristekuva

Cms image

Hyvät, pahat ja hassut lelut 20.3.2012-10.3.2013

Hyvikset ja pahikset valtaavat Lelumuseon!  Suomen Lelumuseo Hevosenkengän erikoisnäyttely Hyvät, pahat ja hassut lelut esittelee suomalaista leikkikalumuotoilua ja -tuotantoa sekä niissä tapahtuneita muutoksia  1800-luvun lopulta nykypäivään. Esillä on kaikille tuttuja klassikkoleluja, tunnettujen muotoilijoiden suunnittelemia harvinaisuuksia sekä itse tehtyjä leluja.

Näyttelyn myötä Lelumuseoon on tullut talvi! Liukumäkemme on muuntunut lumilinnaksi, museon voi kiertää minisuksilla hiihtäen ja lumipallon heittotaitojaankin pääsee testaamaan. Näyttelyn ulkoasun on suunnitellut Max Wikström.

Työpajoissa muotoillaan itse leluja. Niissä mm. tuunataan neppisautoja, muovaillaan leluja ja tehdään suosittuja keppihevosia. Opastuksilla tehdään tuttavuutta suomalaisten leikkikalujen kanssa ja pohditaan hyvän lelun ominaisuuksia.

Hyvät, pahat ja hassut lelut -näyttelyssä käytiin Leluvaalit 15.8.-31.12.2012. Tulokset paljastetaan 14.1.2013!

Cms image

Näyttelyssä on esillä muun muassa Kaj Franckin suunnittelemia puuleluja.